(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek va ingliz tillaridagi nutqiy aktlarda stilistik vositalarning o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda metafora, ironiya, parallelizm kabi stilistik vositalarning kommunikativ samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbek tilida madaniy va an’anaviy kontekstga asoslangan stilistik vositalar ustunlik qilsa, ingliz tilida mantiqiy va zamonaviy global kontekstga asoslangan vositalarning qo‘llanilishi kuzatiladi. Jadvalda ikki tildagi stilistik vositalarning qo‘llanilishi tahlili va misollar taqdim etilgan