(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada stomatalogiyada fizioterapiyaning qo’llanilishiga oid ko’rsatmalar va qarshi ko’rsatmalar haqida so’z boradi. Fizioterapiya - bu fizioterapevtlar tomonidan bemorlarning hayoti davomida tananing maksimal harakat erkinligini va funksionalligini rivojlantirish, saqlash va tiklash maqsadida ko’rsatiladigan xizmatlardir. Fizioterapiya xizmatlari qarilik oqibatida, shikastlanishlarda, og’riqlarda, turli xil kasalliklarda, buzilish, holat yoki atrof-muhit omillari natijasida tananing funksionalligi va harakatchanligi buzilgan hollarda, to’liq funktsional harakat sog’liqning eng muhim omili ekanligini tushungan holda taqdim etiladFizioterapiyaning maqsadi bemorning tanasiga ta’sir qilishning eksperimental jismoniy usullaridan foydalangan holda har qanday kasallikni davolashdir.