(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada paxta tolasi asosida ip yigirish va undan mato to‘qish texnologik jarayonlarida cho‘ziluvchanlik xossasining o‘zgarishi bo‘yicha keng qamrovli tahlil va sharhlar keltirilgan. Tadqiqotda paxta tolasi xossalari, texnologik jarayonlarning o‘ziga xos xususiyatlari, shuningdek, statistik ma’lumotlar asosida ishlab chiqarish jarayonlarining samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Paxta tolasi va undan olingan mahsulotlarning jahon va mahalliy bozorlaridagi hajmi hamda sifati bo‘yicha statistik ko‘rsatkichlar asosida jarayonlarning dolzarbligi yoritilgan.