(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada ustoz Natan Murodovich Mallayevning ilmiy faoliyatiga doir fikrlar jamlangan boʻlib, ustozning sodiq shogirdlari Hamidjon Homidiy va Moʻminjon Sulamonovlarning ustoz haqida yozgan “Matonat” risolasi asos qilib olingan. “Matonat” risolasida Natan Mallayevning hayot yoʻli, ilmiy faoliyati, “Oʻzbek adabiyoti tarixi”dan oliy dargohlar va oʻrta maktablar uchun yaratgan darsliklari, ularning ahamiyati xususida atroflicha soʻz yuritiladi. Shu kabi magistrlik ishimning ilmiy rahbari Bobonazar Murtazoyevning ustoz Natan Mallayev haqidagi esdaliklari maqolamning mazmunini boyitishga katta yordam berdi.