(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Hozirgi davrda mamlakatimizda, shu jumladan xalq maorifl tizimida amalga oshirilayotgan o’zgarishlar o‘qituvchilar, barcha pedagoglar oldiga o’quvchining bilimlarni yuksak darajada o’zlashtirishi; o‘quvchilar mustaqil tafakkurini, ular aktivligini rivojlantirish; ularda yuksak axloqiy sifatlarni tarbiyalash; ularning tafakkur, muloqot, o’qish, mehnat qilishga bo’lgan qobiliyatlarini taraqqiy ettirish kabi murakkab va mas’uliyatli vazifalami qo’ymoqda.Ushbu maqolda bolaning psixik rivojlanishi xulq-atvor qoidalarini o’rganish muammosi sifatida: Bixeviorim haqida ma’lumot berilgan.