(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada so‘nggi 10 yillik davrda Janubiy Orolbo‘yi landshaftlari o‘zgarishi, masofadan olingan ma’lumotlar asosida o‘rganilgan. Ushbu tadqiqot ishi Modis su’niy yo‘ldoshi ma’lumotlaridan foydalangan holda olib borilgan. Modis su’niy yo‘ldoshi ma’lumotlarini yuklab olib, GIS dasturlari yordamida sinflashtirish orqali Janubiy Orolbo‘yi landshaftlari o‘zgarishi tahlil qilingan.