(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada kichik yoshdagi o’quvchilarning ilmiy-tadqiqot qobiliyatlarini shakllantirish va tizimni ishlab chiqish haqida so’z boradi. Tadqiqot faoliyati doirasida bo’lajak mutaxassisni uzluksiz innovatsion tayyorlash hamda intelektual loyiha faoliyatiga jalb qilish bo’yicha ish olib borish, o’qituvchi tomonidan tadqiqot mavzularini talabalarning salohiyatidan kelib chiqqan holda tesdiqlab berish. Tanlangan mavzu bo’yicha adabiyotlarni tahlil qilish metodikalari qolaversa mavzular va talabaning individual ishini tanlagandan so’ng o’qituvchi bilan tadqiqot mavzularining ommaviy tahlilar o’tkazishlari haqida tavsiyalar ishlab chiqilgan.