(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola kelajakda texnologik mashinalarning rivojlanishi va trendlari haqida ma’lumot beradi. Unda sun’iy intellekt, avtomatlashtirish, va sanoat 4.0 kabi zamonaviy texnologiyalar yordamida mashinalarning yanada rivojlanishi va raqamli transformatsiya jarayoni o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada texnologik mashinalarning iqtisodiyot, sanoat, va ekologik muhitga ta’siri hamda ularning kelajakdagi imkoniyatlari tahlil qilingan.