(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Bachadon miomasi – ayollar orasida keng tarqalgan yaxshi xulqli o’simta bo’lib, u asosan reproduktiv yoshda uchraydi. Miomaning asosiy kelib chiqish sabablari orasida gormonal o’zgarishlar va genetik omillar alohida ajralib turadi. Ushbu maqolada bachadon miomasining etiologiyasi, xavf omillari, diagnostika usullari va zamonaviy davolash usullari keng yoritilgan. Konservativ va jarrohlik yondashuvlar, shuningdek, minimal invaziv usullar va innovatsion davo usullari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Tadqiqotda profilaktik yondashuvlarning ahamiyati ham ta’kidlangan.