(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mamlakatimizda aksiz solig‘i davlat daromadlarini shakllantirishda va ayrim tarmoqlarni tartibga solishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Biroq, aksiz solig‘i bo‘yicha samarali ma’muriyatchilikni ta’minlash turli qiyinchiliklar va samarasizlik tufayli murakkab vazifa hisoblanadi. Aksiz solig‘i ma’muriyati tartibga solinadigan tarmoqlarga ta’sirini hisobga olgan holda rioya etilishini nazorat qilish, adolatli yig‘ishni ta’minlash va daromadlarni optimallashtirishni o‘z ichiga oladi. Aksiz solig‘i ma’muriyatchiligida duch keladigan muammolarni o‘rganish va takomillashtirish strategiyalarini taklif qilishga qaratilgan. Ushbu muammolarni hal qilish orqali hukumatlar soliq yig‘ish mexanizmlarini yaxshilashlari va maqsadli tarmoqlar uchun yaxshi tartibga solish va natijalariga erishishdan iborat.