(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Aliment to‘lovchi shaxsning O‘zbekiston Respublikasidan chiqishi taqiqlangan bo‘lsa, bu holat uning qarzdorlik yoki majburiyatlarini bajarmaganligi bilan bog‘liq bo‘ladi. Lekin, bunday taqiqni bekor qilish uchun qonunchilikda bir necha imkoniyatlar belgilangan. Ularning har biri aliment to‘lovchi tomonidan amalga oshirilishi mumkin.