(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining eksport salohiyatini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Eksport salohiyatining rivojlanishi mamlakat iqtisodiyotining barqarorligini ta’minlashda muhim omil bo‘lib, global bozorlar bilan integratsiyalashuvni jadallashtirishga xizmat qiladi. Maqolada eksportni rivojlantirishda asosiy tarmoqlar, jumladan, qishloq xo‘jaligi, sanoat va xizmat ko‘rsatish sektorlarining roli tahlil qilinadi. Shuningdek, mahsulot sifatini oshirish, logistika tizimini takomillashtirish, investitsiyalarni jalb qilish va xalqaro standartlarni joriy etish orqali eksport ko‘rsatkichlarini oshirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada eksport siyosatini muvaffaqiyatli amalga oshirish uchun davlatning strategik yondashuvi va iqtisodiy islohotlarning ahamiyati ham yoritilgan.