(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada maxsulotlarni iqtisodiy baholash va monitoringni tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari keng yoritilgan. Samaradorlikni aniqlashda muvaffaqiyatli amalga oshirishda iqtisodiy, moliyaviy va ijtimoiy ko‘rsatkichlarni chuqur tahlil qilishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maxsulotlarni iqtisodiy baholashda qo‘llaniladigan zamonaviy baholash usullari, ularning afzalliklari va cheklovlari tahlil qilingan. Shuningdek, Maxsulotlarni iqtisodiy samaradorligini aniqlashni samarali tashkil etish bo‘yicha metodik yondashuvlar, raqamli texnologiyalarning ahamiyati va jarayonni avtomatlashtirish imkoniyatlari o‘rganilgan. Maqolada maxsulotlarni iqtisodiy baholashni yaxshilash va samaradorligini aniqlash usullari sifatini yaxshilash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.