(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada raqobat va monopoliyalarning iqtisodiyotdagi o‘rni, ular ta’sirida yuzaga keladigan ijobiy va salbiy holatlar tahlil qilinadi. Monopoliyalar bozor barqarorligini ta’minlashi mumkin bo‘lsa-da, iste’molchi tanlovini cheklashi aniqlangan. Raqobat esa iqtisodiy samaradorlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi, ammo bozorni tartibsizliklarga olib kelishi mumkin. Tadqiqot natijalariga asoslanib, bozorda muvozanatni saqlash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.