(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada til va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Tilning jamiyatdagi aloqa vositasi, madaniy merosni saqlash vositasi va ijtimoiy taraqqiyot ko‘zgusi sifatida tutgan o‘rni yoritiladi. Til va jamiyatning uzviy bog‘liqligi, milliy o‘zlikni saqlash, madaniy xilma-xillikni rivojlantirish va xalqaro muloqotdagi ahamiyati muhokama qilinadi.