(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Bu maqolada Tadbirkorlar iqtisodiy o’sishni ta’minlash, yangi ish o’rinlari yaratadi va jamiyatda ijtimoiy mas’uliyatni oshiradi. Shu sababli, tadbirkorlikni rivojlantirishga qaratilgan siyosatlar muhim ahamiyatga ega. Tadbirkorlik nafaqat iqtisodiy barqarorlikni ta’minlaydi, balki ijtimoiy taraqqiyotga ham hissa qo’shadi. Davlat tadbirkorlikni rivojlantirish va qo’llab-quvvatlash uchun bir qator mexanizmlarni amalga oshirishi mumkin. Bu mexanizmlar tadbirkorlik muhitini yaxshilash, innovatsiyalarni rag’batlantirish va iqtisodiy o’sishni ta’minlashga qaratilgan. Tadbirkorlikni o’rni va roli aholi uchun ijtimoiy rivojlanish va boshqalar haqida so’z yuritiladi