(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada dunyo tillarining bir-biriga ta’siri, so‘z almashinuvi, grammatik va fonetik o‘zgarishlar, shuningdek, madaniy, ijtimoiy va siyosiy omillar orqali tillarning rivojlanishi yoritilgan. Tillarning o‘zaro ta’siri ularning boyishiga, lekin ba’zan mahalliy tillarning yo‘qolish xavfiga olib kelishi mumkin. Ushbu jarayonni tahlil qilish tilshunoslikda muhim ahamiyat kasb etadi.