(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada tovushlar va fonemalar o‘rtasidagi farqlar, ularning fonetik va fonologik tizimdagi o‘rni o‘rganilgan. Tovushlar nutqning fizik elementlari bo‘lib, talaffuzda bevosita qatnashadi, fonemalar esa til tizimida ma’no ajratishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada tovushlar va fonemalar o‘rtasidagi farqlar, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va tilshunoslikdagi ahamiyati batafsil yoritilgan.