(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Jamiyat rivojlanishi hozirgi vaqtda inson faoliyati mahsuloti sifatida o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lgan axborotni ishlab chiqarish jarayoni bilan chambarchas bog‘liq: u bir vaqtning o‘zida bir nechta iste’molchilar tomonidan assimilyatsiya qilinishi, foydalanilganda kamaymasligi, turli masofalarga osongina va tez o‘tkazilishi mumkin. Yagona axborot makonini yaratish inson hayotining barcha sohalarida nashrlarni qoldiradi va yangi turdagi madaniyat paydo bo‘ladi, unda eng muhim o‘rinlardan birini egallaydi. Axborotni uzatish usullari doimiy ravishda takomillashtirilib, hozirda yangi axborot texnologiyalari, kompyuter texnikasi va turli xil texnik vositalardan ommaviy foydalanishga erishildi. Katta miqdordagi axborotga ega bo‘lgan ushbu mablag‘lar yosh avlodning shaxsiga va ongiga ta’sir qilolmaydi.