(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Агросаноат sohasi, iqtisodiyotning muhum tarmog’i bo’lib, qishloq xo’jaligi mahsulotlarni qayta ishlash, saqlash va xizmatlar sohasini keng joriy qilish orqali xalq xo’jaligi uchun kata ahamiyatga ega. Bugungi kunda arosanoat sohasi rivojlantirishni tartibga soluvchi meyoriy-huquqiy hujjatlarga ko‘ra, qishloq xo‘jaligiga iqtisoslashtirilgan yerlardan samarali va unumli foydalanish, yo‘l qo‘yilgan kamchiliklarni o‘z vaqtida qoplash va bartaraf etish. Yetishtirilgan mahsulotlarni eksport-import operatsiyalarini amalga oshirishda jismoniy va yuridik shaxslar tomonidan bajarilishi majburiy hisoblangan vazifalarniInspeksiyaning hududiy boshqarmalari tomonidan tegishli xulosalarni berish vazifasi yuklatilgan. Yangi bozor mexanizmlarini joriy qilish, agrosanoatniing raqobatdoshligini oshiriish va mamlakat iqtisodiyotiga o’ziga xos ta’sir ko’rsatishini ko’rishimiz mumkin.