(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada texnologiyalardan foydalanish orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish qobiliyatlarini rivojlantirishning ahamiyati va usullari muhokama qilinadi. Texnologiyalarni o‘quv jarayoniga kiritish, o‘quvchilarning qiziqishini oshirish va o‘qish ko‘nikmalarini samarali rivojlantirish uchun qanday imkoniyatlar yaratishini tahlil etiladi. O‘quv dasturlari, interaktiv vositalar, o‘yinlashtirish metodlari va raqamli platformalar orqali o‘quvchilarga o‘qish va yozish bo‘yicha keng ko‘lamli yordam ko‘rsatiladi. Ushbu maqola texnologiyalarni boshlang‘ich sinfda o‘qish qobiliyatlarini rivojlantirishda qanday samarali foydalanish mumkinligini ko‘rsatadi.