(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
. Ushbu tezisda ingliz tilini o‘qitishda talabalar yozuv kompetensiyasini takomillashtirishda lingvomadaniy yondashuvning ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. O‘zaro bog‘liq bo‘lgan til va madaniyatning tushunilishi, til o‘rganish jarayonini yanada samarali va mazmunli qilishga xizmat qiladi. Yozuv kompetensiyasini takomillashtirishda lingvomadaniy yondashuv talabalarni nafaqat tilning grammatik va leksik jihatlarini, balki uning madaniy nuqtai nazarlarini ham o‘rganishga undaydi