(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijtimoiy-madaniy kompetentlikni rivojlantirishda aksologik yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Aksologik yondashuv orqali o‘quvchilarga milliy va umuminsoniy qadriyatlarni singdirish, ularda ijtimoiy moslashuvchanlik, madaniy va axloqiy bilimlarni shakllantirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada o‘quvchilarning ijtimoiy-madaniy kompetentligini rivojlantirishda badiiy asarlar, madaniy meros, o‘yin usullari va dialogik ta’limning roli ko‘rsatilgan. Shuningdek, mazkur yondashuvning bolalar ma’naviy dunyosiga ijobiy ta’siri, ularning shaxsiy va jamiyatga moslashuvchanligini oshirishga qaratilgan metodlar bayon etiladi. Ushbu maqola boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilari va tarbiyachilar uchun foydali metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.