(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Қадимда буюк алломаларимиз соғлом авлодни тарбиялашда шахснинг ҳар томонлама уйғун ривожланишига алоҳида эътибор қаратганлар. Ана шу маънавий меъроснинг ҳақли ворислари сифатида аждодларимиз тажрибаларини, тафаккур меваларини ўзлаштириб, ҳаётнинг барча соҳаларида ўз ўрнида қўллашимиз мақсадга мувофиқдир. Баркамол авлодни тарбиялашда ўзбек халқининг таълим - тарбияга оид тарихий тажрибасини ўрганиш ва уни янги замон кишисини шакллантириш ва тарбиялашда ҳаётга амалий татбиқ этиш муҳим аҳамият касб этади.