(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qishga qiziqishni shakllantirishning samarali usullari yoritilgan. Rang-barang materiallar, hikoya qilish texnikasi, ta’limiy o‘yinlar va o‘qituvchi hamda ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlik orqali bolalarda o‘qishga bo‘lgan mehr uyg‘otish masalalari tahlil qilingan. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning o‘quv yutuqlarini oshirish, ijodkorlik va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam ber