(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Cуғорилиб деҳқончилик қилинаётган фосфат таъминоти турлича бўлган оч тусли тупроқлар шароитида қўлланилган минерал ўғит меъёр ва нисбатлари тупроқ озиқ режимига таъсири келтирилган. Фосфат таъминоти ошиб бориши ва минерал ўғит нисбатлари камайиши билан озиқ моддаларни олиб чиқиш ошиб борган.