(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada antik yunon falsafasi, ayniqsa Suqrot, Platon va Arastu asarlarida barkamol shaxs tushunchasi asosiy o‘rin tutadi. Platon “Ideal shaxs”ni ta’riflar ekan, adolat, aqllilik va qobiliyatlarni birlashtirish zarurligini ta’kidlaydi. Arastu esa barkamollikni “o‘rtacha” sifatida ko‘radi, ya’ni, fazilatlar va kamchiliklar o‘rtasidagi muvozanatni saqlash. Ular shaxsni rivojlantirishni axloqiy ta’lim bilan bog‘ladilar. Platon, ayniqsa, ideal davlatda barkamol shaxsni tarbiyalashga e’tibor qaratganligi haqida yoritilgan.