(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada dunyoning siyosiy jihatdan bahsli bo ’lgan hududlari haqida fikr yuritilgan bo ’lib, o ’z navbatida ularning kelib chiqish sabablari hamda bartaraf qilish yechimlari haqida o’ziga xos mulohazalar berilgan. Mazkur muammolarni o’rganishda siyosiy geografik tahlil, kartografik va qiyosiy baholash usullari, hamda tarixiylik va hududiylik tamoyillaridan foydalanildi. Mavzu doirasida taklif va tavsiyalar berildi.