(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Hozirgi vaqtga kelib inson salomatligini yaxshilashda zararsiz bo’lgan aloe kabi dorivor o’simliklarga bo’lgan talab kundan-kunga ortib bormoqda.Dorivor o’simliklarni faqatgina tibbiyotda to’g’ri qo’llay olishimiz lozim.Agar biz dorivor o’simlikni tibbiyotda qo’llay olsak,insonlarni zarar beruvchi dorilardan asragan bo’lamiz.Aloe o’simligi ham dorivor o’simlik sirasiga kirib qadimda tibbiyotda qo’llanilib kelgan va hozir ham tibbiyotning keng sohalarida qo’llanilmoqda. Ushbu maqola dorivor xususiyati kuchli bo’lgan tabobatda keng qo’llaniladigan va juda ham foydali bo’lgan aloe o’simligining ahamiyati va tibbiyotda qo’llanishi to’g’risida so’z yuritiladi.