(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
An’anaviy xonandalik — har bir millat va xalqning musiqiy madaniyatining ajralmas qismi bo’lib, uning o’ziga xos texnikasi, ifoda usullari va tarixiy merosi orqali jamiyatning ijtimoiy, madaniy va diniy qadriyatlarini aks ettiradi. Ushbu maqolada an’anaviy xonandalikning tarixi, texnik jihatlari, madaniy ahamiyati va zamonaviy rivoji haqida batafsil tahlil qilinadi. Xususan, maqolada an’anaviy xonandalikning xalq musiqasi, vokal texnikasi va musiqa asarlaridagi o’ziga xos xususiyatlari, shuningdek, zamonaviy davrda globalizatsiya va texnologiyalar ta’sirida yuz berayotgan o’zgarishlar ko’rib chiqiladi. An’anaviy xonandalikning madaniyatdagi o’rni va uning kelajakdagi rivoji haqida ilmiy tahlillar beriladi.