(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Sinf ob’ektlarini tavsiflashda ma’lumotlarda boʻshliqlar mavjudligini hisobga olgan holda har xil turdagi xususiyatlarning axborot toʻplamlarini tanlash koʻrib chiqiladi. Tanlash sharti - bu ularning oʻlchovlari miqyosiga mos kelmaydigan ma’lumotlarning xususiyatidir. Oʻzgaruvchanlikka xususiyat qiymatlarini ajratilgan intervallarga boʻlish usullarini qoʻllash orqali erishiladi. Intervallarga boʻlinish ma’lumotlarni qayta ishlashning ikki usulida qoʻllaniladi. Oldindan ishlov berish natijalariga koʻra ketma-ketliklar xususiyatlarning barqarorligi bilan bogʻliq holda va juft xususiyatlar qiymatlarining sinflararo farqlariga nisbatan shakllanadi.