(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada huquqbuzarliklar profilaktikasi sohasida mahalliy davlat hokimiyati organlarining faoliyatining tashkiliy-institutsional asoslari o’rganiladi. Hozirgi huquqiy baza, ma’muriy tuzilmalar va mahalliy hokimiyatlar tomonidan huquqbuzarliklarning oldini olish uchun amalga oshirilayotgan amaliy choralar tahlil qilinadi. Tadqiqot mahalliy hokimiyatlarning duch kelayotgan muammolarini yoritadi va huquqbuzarliklar profilaktikasi strategiyalarini yanada samarali qilish bo’yicha tavsiyalar beradi.