(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada xalqaro munosabatlar sohasidagi terminologiyaning o‘rni va ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Xalqaro munosabatlar, siyosat va iqtisodiyot kabi murakkab jarayonlarda terminlarning aniq va to‘g‘ri ishlatilishi muhimdir. Maqolada terminologiyaning global kontekstdagi roli, uning o‘zgarishi va rivojlanishi, shuningdek, xalqaro hamkorlik va muloqotdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.