(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida jamoat xavfsizligini ta’minlashda huquqni muhofaza qilish organlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Huquq-tartibot organlarining jinoyatchilikka qarshi kurash, huquqiy tartibni saqlash, fuqarolar xavfsizligini ta’minlashdagi vazifalari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston huquqni muhofaza qilish tizimining asosiy tarkibiy qismlari va ularning o‘zaro hamkorligi haqida ma’lumot beriladi.