(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Tezisda ko‘p tillilikning insonning intellektual, madaniy va kognitiv rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Ko‘p tilli bo‘lish miyaning faoliyatini yaxshilab, diqqatni jamlash, ijodiy fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini oshiradi. Shuningdek, xalqaro munosabatlar va karyera imkoniyatlarini kengaytirib, madaniy va ijtimoiy moslashuvchanlikni rivojlantirishda ham katta rol o‘ynaydi.