(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu tadqiqot "Zardushtiylik dinining O‘rta Osiyoda tutgan o‘rni va roli" mavzusini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda Zardushtiylik dinining O‘rta Osiyodagi tarixi, diniy-falsafiy tamoyillari va jamiyatdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Zardushtiylikning yaxshilik va yomonlik o‘rtasidagi kurashga asoslangan tamoyillari, axloqiy tozalikka chaqiruvchi falsafasi, va uning O‘rta Osiyo xalqlarining madaniy, diniy va ijtimoiy hayotiga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari Zardushtiylikning mintaqa va global madaniyatdagi ahamiyatini ko‘rsatib beradi.