(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Meydzi davridagi harbiy islohotlar,Yaponiyaning gʻarb andozasi asosida zamonaviy davlatga aylanishi va zamonaviy armiyani shakllantirish yoʻlidagi urinishlar haqida soʻz yuritiladi.Jumladan1873-yilda majburiy harbiy xizmat joriy etilishi bilan samuraylarning eksklyuziv harbiy roli pasayishini anglatib,har qanday yapon erkagi harbiy xizmatga chaqirilishi mumkinligini belgiladi,bu esa samuraylarning Yaponiya mudofaasidagi monopoliya mavqeyini tugatdi