(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Muallif ushbu maqolada Intellektual tizim va uning rivojlanish jarayoni xamda Ushbu texnologiyalar tufayli kompyuterlarga katta miqdordagi ma’lumotlarni qayta ishlash va ulardagi naqshlarni aniqlash orqali muayyan vazifalarni bajarishga "o’rgatish" mumkinligi to’g’risida mulohazalar olib borilgan. Undan tashqari sun’iy intelekt atamasi va uning kirib kelish tarixi hakida ma’lumotlar keltirilgan. Uzbekistonda qaysi sohalarda bu dasturni ishlatish mumkinligi va uning ahamiyati hakida misollar orqali kursatib berilgan.