(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada qadimgi o’zbek tili va hozirgi o’zbek adabiy tilidagi sifat so’z turkumining o’xshashlik va farqli tomonlari qisqacha yoritib berilgan. Eski o’zbek tilida ham sifatlar tabiatiga ko’ra ikki guruhga bo’linadi: 1)asliy sifatlat, 2)nisbiy sifatlar. Qadimgi turkiy tilda sifatlarning so’zlari qanday talaffuz qilinganligi va yozilishi bugungi kunga kelib qanday o’zgarganligini ko’rib o’tamiz.