(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
O’zbek adabiyotining yirik namoyondasi, o’chmas mash’alasi hisoblangan Erkin Vohidovning “Istanbul fojiasi” asarida hayotning shafqatsiz haqiqatiga duch kelamiz. Asarda davr to’zonlari, hayot chigalliklari ichra tangib noxush, nomaqbul to’lqinlar iskanjasiga tushib qolgan, adashgan, ammo kechikib bo’lsa-da, xatosini anglagan insonlar fojiasi aks etgan.