(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Mazkur maqolada mustaqillik davri adabiyotining yorqin namoyondasi O’tkir Hoshimov va uning “ Urushning so’nggi qurboni” hikoyasi haqida so’z boradi. Bu asarda ikkinchi jahon urushi vaqtidagi oilalar taqdiri, insonlar hayotini Umri xola hamda uning oilasi misolida ko’ramiz