(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada adabiyotimizning yetuk vakillaridan biri Oʻbekiston xalq shoiri Hamid Olimjonning hayoti va ijodini oʻrgatish jarayonidagi faol usullar haqida soʻz yuritiladi. Oʻquvchilarni vatanga muhabbat ruhida tarbiyalash, ularda erkin fikrlash qobiliyatlarini shakllantirish, dunyoqarashlarini kengaytirishga oid qarashlar va bunga xizmat qiladigan metodik mashqlardan namunalar beriladi. Maqolada , Taqdimot", , Klaster ", , Mozaika" kabi zamonaviy usullardan foydalanishning afzalliklari haqida soʻz boradi.