(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada homila rivojlanishiga xlamidiya infektsiyasining ta’siri tahlil qilinadi. Xlamidiya, jinsiy yo’llar orqali yuqadigan infektsiyalardan biri bo’lib, ayniqsa homiladorlik davrida ona va homila uchun xavf tug’diradi. Xlamidiyaga chalingan ayollarda homiladorlikning kechishi va homilaning normal rivojlanishi bilan bog’liq bir qator murakkabliklar kuzatilishi mumkin. Maqolada xlamidiyaning homiladorlik jarayoniga bo’lgan ta’siri, infektsiyaning ona organizmiga kirib borishi, homila rivojlanishiga salbiy ta’sir ko’rsatishi va tug’ruq jarayonidagi muammolar haqida ilmiy ma’lumotlar taqdim etilgan. Shu bilan birga, xlamidiya infektsiyasini aniqlash va oldini olish usullari, shuningdek, davolashning samarali usullari muhokama qilinadi.