(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada shaxsning ekstremal vaziyat himoya mexanizmlarining xususiyatlari va o‘ziga xos himoya strukturasi psixologik nuqtai nazardan tahlil qilindi. Shaxsda inkor etish, o‘rin almashish, ratsionallik, tushkunlik, identifikatsiya, katarsis va boshqa ko‘plab formalarni o‘ziga xosligi yoritib berilgan.