(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada Surxon vohasining atoqli yozuvchisi Shukur Xolmirzayevning hayot va ijod yo’li, yozuvchi asarlarida o’zbek xalqiga xos bo’lgan etnopsixologik qiyofa shuningdek, har bir asar qahramonining chuqur emotsional holati o’z aksini topgan.