(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada, ma’suliyatli otalik bo’yicha ilg’or xorijiy tajribalar o’rganilgan. Jumladan: “Nigerdagi erkaklar maktabi”, Braziliyada jismoniy va haqoratli tazyiq-zo’ravonlikga barham berish, AQShda Oila kursi, AQShda hamshiralar oilasi hamkorligi, Gonkongda ijobiy otalik, UNICEFda dadalar maktablari kabi dastur va kurslar haqida qisqacha yoritilgan.