(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maʼlumki, aholi salomatligi va kasallanish koʻrsatkichlari hududlarning tabiiy-ekologik, iqtisodiy-ijtimoiy shart-sharoitga, ayniqsa atrof-muhitning ekologik vaziyatiga bogʻliq. Ayniqsa, bugungi kunda respublikamizning oʻziga xos geografik tafovutlarga ega viloyatlarida aholi salomatligi bilan bogʻliq qator muammolar yuzaga kelmoqdaki ularni ilmiy jihatdan oʻrganish va baholash muhim ahamiyat kasb etadi.