(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolaad ijtimoiy-siyosiy matnlar tarjimasining lingvistik va ekstralingvistik aspektlari, ijtimoiy-siyosiy matnlar tarjimalarining lug’atga olingan so’zlar va frazalar interpretatsiyasini izlovchi va tushunchalarini qayd etuvchi ma’lumotnoma yoki qay darajada tushuncha beruvchiligi yorotib o’tilgan. Shuningdek, lingvistik aspektlar matnni o’zbek tiliga nisbati, grammatik elementlari, stilistika va leksika muammolari bilan bog’liqligi qisqa tarzda ko’rsatilib o’tilgan.