(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada axborot-qidiruv tizimi tushunchasi hamda uni yaratish usuli muhokama qilinadi va axborot-qidiruv tizimlarining soda bays usuli tasniflari keltirilgan. Tizimida axborotni izlash, qayta ishlash va saqlashning usullari tahlil qilinib, axborot-qidiruv tizimlaridan foydalanishga misollar hamda axborot izlashda tasniflashga misollar keltiriladi.