(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola ingliz ,rus va o’zbek tillarida gender toifasini og’zaki ravishda o’rganish bo’yicha qiyosiy tadqiqotdir. Til tuzilmalari, so’z boyligi va madaniy me’yorlarni tahlil qilish asosida mualliflar ushbu lingvokulturada jinsni ifodalash va idrok etish usullaridagi o’xshashlik va farqlarni aniqlashga intilishadi. Tadqiqotning maqsadi tilning ko’rib chiqilayotgan madaniyatlarning har birida gender o’ziga xosligini qanday shakllantirishi va aks ettirishini tushunishdir.